Wij krijgen geregeld de vraag: Ïk wil zonnepanelen, wat kost dat?"
Voordat wij daarop antwoord kunnen geven hebben we eerst meer informatie van u nodig. Allereerst is het belangrijk of uw dak geschikt is en hoeveel panelen er op passen. Hoeveel stroom wilt u opwekken? Heeft u misschien (tijdelijk) schaduw op uw dak? Wilt u standaard blauwe panelen, of zwarte of misschien wel in het dak geintegreerd? Kunt u ze zelf leggen en aansluiten of wilt u ze gemonteerd en aangesloten hebben? Omdat er bij elke installatie andere zaken kunnen spelen komen wij graag bij u thuis om de zaken met u persoonlijk door te nemen. Weet u precies wat u wilt, dan kunnen wij u een aantal standaardpakketten aanbieden of een maatwerk offerte maken.
Webshop
Omdat wij beseffen dat we nooit een compleet pakket in een webshop aan kunnen bieden hebben we hierin een aantal basis artikelen en een aantal complete doe-het-zelf paketten opgenomen. Als u simpelweg niet via een webshop wilt bestellen of het produkt dat u zoekt is voor uw situatie niet (geheel) passend, dan kunt u gerust contact met ons opnemen via e-mail of telefoon om een advies of prijsopgave te vragen.
Projecten
Voor een selectie van onze projecten klikt u hier.
Passend advies
Wij willen u graag een op uw situatie toegespitst advies en offerte geven. Als dit niet op afstand mogelijk is dan komen we desgewenst bij u langs. Hiermee voorkomen we dat u straks de goedkoopste installatie heeft met een veel te lage energieopbrengst.
Voor uzelf is vooraf belangrijk om vooraf te bepalen wat u van de installatie verwacht:
Goedkoopste?
Beste?
Gedeeltelijke opbrengst van uw gebruik?
Gehele opbrengst van uw gebruik? (energieneutraal)
Meer opbrengen dan u gebruikt?
Hoe moet / mag het er uitzien? Op het dak, geintegreerd systeem, zawrte of blauwe panelen?
In een adviesgesprek met u kunnen wij u helpen met bovenstaande vragen. U koopt tenslotte een installatie die meer dan 25 jaar op uw dak ligt.
Doordat wij van oorsprong een bouwkundig adviesbureau zijn zullen we ook altijd kijken of uw dak en constructie geschikt is en of het montagesysteem wel passend is in uw situatie. Zo zullen bijvoorbeeld niet zomaar haken aan oude panlatten bevestigen als deze slechts met een roestige spijker vastzitten of als deze verdroogd of rot zijn. Ook kijken wij naar de zwaarte van het systeem en de wijze waarop het in elkaar zit om te voorkomen dat bij storm schade ontstaat.
Panelen en omvormers!
De basis van uw installatie
Milro is specialist in het leveren en plaatsen van Zonne- energie installaties. Een zonne-energiesysteem bestaat uit twee belangrijke componenten te weten: zonnepanelen en een omvormer. Tot voor kort waren de zwakste schakels binnen een dergelijk systeem de omvormer en de gevoeligheid voor schaduw. In de traditionele systemen worden de zonnepanelen in serie geschakeld en op één omvormer aangesloten. De gemiddeld te verwachten levensduur van deze omvormers ligt tussen de 10 en 15 jaar. Bij dit systeem is wordt de maximale opberengst beperkt tot het vermogen dat het slechtst presterende zonnepaneel in de serie opbrengt (bijvoorbeeld door schaduwwerking) Milro heeft ervoor gekozen om installaties aan te bieden met Micro-inverters of optimizers. Deze omvormers en optimizers hebben vanuit de fabrikant een productgarantie van 20 of 25 jaar. Deze zullen naar verwachting een paneelleven lang meegaan. Omdat per één of twee panelen één micro-inverter of optimizer wordt geplaatst is uw investering iets hoger, maar daartegenover staat dat door de eigenschappen van dit product de energieopbrengst hoger is dan bij toepassing van de traditionele omvormers. De periode waarin u uw investering terugverdient, verschilt hierdoor nauwelijks met de traditionele omvormers.
Bij de traditionele omvormers is één van de grootste kostenposten tijdens de levensduur van zonnepanelen de vervanging van de omvormer na 7 tot 12 jaar.
Micro-omvormers.
De Micro-omvormer heeft de volgende eigenschappen:
Bij schaduw of vervuiling op 1 paneel zal de capaciteit van dat paneel minder zijn. Bij Micro-inverters (grafiek rechts) beperkt dit zich tot uitsluitend het betreffende paneel. De overige panelen blijven de normale capaciteit leveren. Bij de traditionele omvormers (grafiek links) zullen alle panelen evenredig minder energie opbrengen, omdat deze in serie zijn geplaatst. Dit kan behoorlijk schelen in de totale opbrengst.
De stroom wordt direct achter het paneel door de micro-inverter omgezet in wisselstroom. Hierdoor zal minder stroomverlies in de kabels optreden. Bij gelijkstroomkabels van traditioneel in serie geplaatste panelen zal veel meer warmteontwikkeling en daardoor stroomverlies optreden.
De installatie is op elk gewenst tijdstip uit te breiden met één of meer panelen met micro-inverters zonder grote ingrepen voor zover de elektrische aansluiting dit toelaat.
Binnenshuis kan de installatie direct op de elektrische installatie aangesloten worden.
Met het energie monitoring of trackingsysteem kunt u iedere module en omvormer volgen via elke internetaansluiting of via uw I-phone. De e-gate kan direct plug and play op uw internetaansluiting of netwerk worden aangesloten. Hierdoor worden storingen eerder gelokaliseerd.
Bij storing van één paneel of omvormer zal niet de hele installatie stoppen met stroomlevering, maar beperkt dit zich tot het paneel waar de storing zich bevindt. De rest van de panelen produceert gewoon door.
Optimizers
Een installatie met optimizers kent nog wel een (kleinere) hoofdomvormer, maar achter de panelen worden zogenaamde optimizers geplaatst die ervoor zorgen dat de uitgaande stroom naar de string voor alle optimizers gelijk (geoptimaliseerd) is, waardoor de stroom in de string niet door een slechter presterend paneel (schaduw / vuil) wordt beïnvloed. Een installatie met optimizers kent dezelfde voordelen als de micro- omvormers. De optimizers starten echter al bij een lagere spanning waardoor aan het begin en einde van de dag een kleine extra energiewinst wordt geboekt.
Optimizers zijn geschikt voor installaties vanaf 8 zonnepanelen. Doordat de strings langer kunnen zijn als het aantal door te koppelen panelen bij Micro- omvormers zijn ze ook geschikt voor grote tot zeer grote installaties. De bekendste fabrikant van optimizers is Solar Edge. Zij geven op de grote omvormer standaard 12 jaar garantie, maar er bestaat de mogelijkheid om extra garantie tot 25 jaar bij de fabrikant bij te kopen.
Solar edge heeft standaard online monitoring via de hoofdomvormer.
Uiteraard kunnen wij ook de traditionele omvormers voor u leveren en monteren. Wij maken gebruik van kwalitatief goede omvormers afgestemd op de totaalcapaciteit van de installatie. De zonnepanelen kunnen worden toegepast op zowel platte als hellende daken. Wij zoeken in overleg met u altijd het meest geschikte montagesysteem voor uw dak. Als u meer informatie of een prijsopgave wilt kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. U kunt natuurlijk ook direct de panelen en omvormers via onze webshop kopen. Wij leveren Solar panelen met minimaal de volgende garanties: • Productgarantie van 7 of 10 jaar • Minimaal 10 jaar garantie op een capaciteit van minimaal 90% van nieuwstaat • Minimaal 20 jaar garantie op een capaciteit van minimaal 80% van nieuwstaat • TUV certificering • CE keurmerk (Europees toelatingskenmerk)
Algemene informatie over zonne-energie
Zonlicht is een onuitputtelijke energiebron. Feitelijk is zonne-energie geen juiste benaming, omdat de zonnepanelen werken op licht en geen direct zonlicht nodig hebben. Ook als de lucht bewolkt is zullen de panelen energie genereren. Daarom spreken wij ook wel over photovoltaische cellenpanelen. Energieopwekking door middel van zonne-energie is inmiddels goedkoper dan fossiele energie. De prijs per Wattpiek zonne-energie is in de afgelopen 10 jaar ca 80% lager geworden terwijl de prijs van fossiele energie in dezelfde periode gemiddeld 8% per jaar gestegen is. Ook voor dit jaar is aangekondigd dat de prijzen per 1 juli gemiddeld 8% stijgen. De kostprijs van zonne-energie van eigen panelen is daarmee voordeliger geworden dan het betrekken van fossiele energie van het energiebedrijf. Het is zelfs zo rendabel dat het investeren in zonnepanelen met behulp van een lening ook nog renderend is. De terugverdientijd van de investering in zonnepanelen is daarmee teruggebracht naar ongeveer 7 tot 11 jaar. Dat maakt de aanschaf van zonnepanelen tot een zeer interessante investering. Zeker als u weet dat de panelen meer dan 25 jaar zonder noemenswaardig onderhoud dienst zullen doen.
Energiezuinige LED en inductieverlichting
Voor kantoren, fabrieken, parkeergarages, woningen, ziekenhuizen, zorginstellingen, openbare gebouwen, scholen enzovoort kunnen wij Led en inductieverlichting leveren en aanbrengen. Led verlichting begint in Nederland al behoorlijk vertrouwd te worden. Veel mensen weten niet dat ook voor veel soorten TL armaturen Led buizen verkrijgbaar zijn, die na een kleine technische aanpassing in plaats van de TL buis kan worden gemonteerd. Inductieverlichting is wat duurder, maar duurzamer dan LED verlichting. Waar een gemiddelde LED-lamp ongeveer 20.000 uur meegaat, zal een inductielamp gemiddeld 100.000 branduren halen. Inductieverlichting levert hierdoor zeker op slecht bereikbare plaatsen zoals fabriekshallen, sportaccommodaties en parkeergarages op termijn nog meer besparing op. Inductieverlichting werkt op basis van elektrische spoelen om een buis gevuld met gas. Door elektrische stroom door de spoelen te laten stromen zal het gas in de buis oplichten. Hierbij komt nauwelijks warmte vrij waardoor de energie vrijwel geheel in licht wordt omgezet.